BANGKOK - De Thaise autoriteiten hebben vrijdag schokkende foto's opgehangen van de nog niet geïdentificeerde slachtoffers van de oudejaarsbrand in Bangkok.

 De afbeeldingen van de verkoolde lichamen hangen buiten een politiekantoor in de hoofdstad, berichtte CNN.

De autoriteiten hopen op deze manier de identiteit van de slachtoffers te achterhalen. Volgens de politie gaat het om veertien vrouwen en vijf mannen.

Identiteitspapieren

Familieleden die een van de slachtoffers herkennen, moeten identiteitspapieren overleggen, gebitsgegevens of bloed voor een DNA-test.

De politie zei vrijdag dat de brand in nachtclub Santika aan 59 mensen het leven heeft gekost.

De meeste feestvierders kwamen om door brandwonden of het inademen van rook. Anderen werden vertrapt in een poging de nachtclub te ontvluchten.

Gewonden

Van de veertig geïdentificeerde slachtoffers kwamen er 39 uit Thailand zelf en een uit Singapore. Volgens ziekenhuisfunctionarissen komen ruim veertig van de 230 gewonden uit het buitenland.

Meer dan honderd gewonden liggen nog in het ziekenhuis in Bangkok. De Nederlandse ambassade in Thailand kan tot op heden niet bevestigen dat er Nederlanders zijn omgekomen of gewond geraakt.

Oorzaak

De oorzaak van brand is nog onduidelijk. Ooggetuigen en lokale media hebben het over kortsluiting of vuurwerk.

Op het podium in Santika werd vuurwerk afgestoken. Ook kreeg iedere bezoeker sterretjes voor het nieuwjaarsfeest, aldus een Brit.

Aanklagen

Omdat de oorzaak van de brand nog onbekend is, is het is te vroeg om mensen ergens voor aan te klagen, zei de Thaise politie vrijdag.

''Het enige dat we de club vooralsnog kunnen verwijten is het toelaten van tieners onder de achttien'', zei een hoge politiefunctionaris.