AMSTERDAM - Een 19-jarige jongen uit Oegstgeest is nieuwjaarsmorgen omgekomen op station Rotterdam Alexander. Hij werd aangereden door een intercitytrein. Vermoedelijk was hij betrokken bij een ruzie.

Een tweede slachtoffer, een 21-jarige man eveneens uit Oegstgeest, raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis, meldde de politie. De twee zouden deel hebben uitgemaakt van een groep jongeren die in aanvaring was gekomen met een andere groep na een bezoek aan een nabijgelegen discotheek.

Ongeval

Aan de hand van het onderzoek en de eerste verklaringen ging de politie donderdag echter niet uit van een misdrijf. ''Het lijkt dat er sprake is geweest van een tragisch ongeval'', zei een politiewoordvoerster donderdagavond. Verder onderzoek moet nog uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Vechtpartij

In het AD stelt het Openbaar Ministerie dat op het station sprake was van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Enkele deelnemers zouden daarbij op het spoor gestaan hebben. Het slachtoffer heeft de aankomende trein te laat opgemerkt. Volgens De Telegraaf waren de slachtoffers op de vlucht voor hun belagers.

Het trein- en metroverkeer lag in verband met het onderzoek stil. De jongen overleed op de treinbaan. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de getuigen.