BATH - De aanvaring woensdagmorgen tussen twee autoschepen in het Nauw van Bath op de Westerschelde is goed afgelopen. Beide schepen zijn vlotgetrokken. In Vlissingen-Oost zullen ze worden geïnspecteerd en gerepareerd, zo meldde Rijkswaterstaat.

De twee schepen, de Nada V., varend onder Panamese vlag en de Grande Nigeria uit Italië, botsten rond 06.00 uur frontaal op elkaar en kwamen daarbij in elkaar vast te zitten. Het Italiaanse schip was geladen met vierhonderd containers waarvan een aantal was gevuld met pesticiden en brandbare en licht ontvlambare stoffen. Volgens de politie zijn bij de aanvaring geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Zandplaat

De Grande Nigeria kon in de loop van de ochtend worden vlotgetrokken en op eigen kracht naar Vlissingen varen. De Nada V. bleek na de aanvaring vast te zitten op een zandplaat en kon pas tegen de avond bij hoog tij worden losgetrokken.

Door de aanvaring was het scheepvaartverkeer op de Westerschelde korte tijd gestremd. Dit leverde met name hinder op voor zeeschepen van en naar de haven van Antwerpen.

Berucht

Het Nauw van Bath is een beruchte plek in de Westerschelde. Regelmatig botsen hier schepen op elkaar omdat het een vrij smal stuk is met veel bochten. Op 20 juli raakte het containerschip de Pelican 1 zwaarbeschadigd bij een aanvaring. Het duurde toen ruim een week voordat het schip uit de vaargeul kon worden weggesleept.