DEN HAAG - De hulpdiensten in Den Haag zijn woensdagavond druk met buitenbrandjes. Ook enkele auto's zijn volgens een woordvoerder van de brandweer in brand gevlogen.

Rond tien uur stelde hij dat het nog ''reuze meevalt'' met de drukte. Volgens de zegsman gaat het in heel de regio vooral om kleine brandjes in papiercontainers en vuilnisbakken. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Ook de politie bevestigt dat er enkele auto's in vlammen zijn opgegaan. De politie hield aan het Til Brugmanplantsoen een verdachte aan die op heterdaad werd betrapt: hij wilde een auto in brand steken.

Verder sprak de politiewoordvoerster over kleine incidenten zoals straatbrandjes.

Utrecht

In Utrecht zijn oudejaarsavond zeven auto's in vlammen opgegaan. Dat zei een politiewoordvoerder. ''Verder is het rustig in de stad'', aldus de zegsman tegen tienen.

Ook in Zeist brak er brand uit in een auto. ''Of de auto's in brand zijn gestoken of dat het te maken heeft met vuurwerk valt niet te zeggen. Het is in ieder geval geen kortsluiting.''

Volgens de politie Gooi-en Vechtstreek is het in die regio rustig. ''Er zijn wel een paar containers in brand gegaan'', aldus een woordvoerster.

Autobranden