BANGKOK - Bij een brand in een nachtclub in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn bijna zestig doden gevallen. Dat deelde de politie donderdag (plaatselijke tijd) mee.

Hulpverleners en politiemensen spraken van zeker 59 doden onder de feestvierders in de nachtclub Santika. Zij luidden er in de nacht van woensdag op donderdag het nieuwe jaar in. Ongeveer 190 mensen raakten gewond.

Nederlanders

Een politiewoordvoerder had tegen de Bangkok Post gezegd dat de meeste slachtoffers Thai zijn, maar dat ook buitenlanders zijn omgekomen.

Onder de doden zijn buitenlanders uit Australië, Nederland, Nepal en Japan geïdentificeerd, aldus de krant. Maar volgens de politie in het district waar de brand plaatsvond, is vooralsnog de enige bevestigde buitenlandse dode een Singaporees.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Veel plaatselijke media speculeerden dat kortsluiting tot het drama heeft geleid. Enkele televisiezenders sloten niet uit dat de brand door vuurwerk was ontstaan.

Identificatie

De Thaise politie heeft een centrum opgezet voor het identificeren van 28 slachtoffers van de brand in Bangkok. De lichamen zijn overgebracht van ziekenhuizen naar een politieziekenhuis, berichtte de Thaise krant The Nation donderdag.

Brand nachtclub Thailand