BRUSSEL - Een protestmanifestatie in de Antwerpse wijk Borgerhout tegen de bombardementen op de Gazastrook, waaraan woensdag enkele honderden mensen meededen, is uitgelopen op rellen.

Na afloop van de betoging, georganiseerd door de Arabisch Europese Liga (AEL), trok een aantal deelnemers naar de joodse wijk van Antwerpen, waar opstootjes ontstonden.

Omdat de politie de wijk had afgesloten, gingen de demonstranten weer naar Borgerhout. Ook daar moest de politie optreden. De betogers vernielden onder meer autoruiten, trams en bussen.

Ook in Brussel werd gedemonstreerd tegen het geweld in de Gazastrook. Hier bleef alles rustig. Er waren zo'n 7000 betogers op de been.

Egypte

Ook in Egypte werd geprotesteerd tegen de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook. De politie in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft woensdag ruim dertig demonstranten opgepakt.

De politie probeerde de betogers uiteen te drijven. Veel demonstranten waren radicale moslims, van wie sommigen met voorwerpen naar de politie gooiden. Aan de betoging namen duizend tot drieduizend mensen deel.

De betoging was vlakbij het hoofdkantoor van de Arabische Liga, waar ministers van Buitenlandse Zaken uit Arabische landen bijeen waren om de Israëlische aanvallen te bespreken.