ARNHEM - Een 46-jarige moeder uit Arnhem moet zes jaar de cel in wegens moord op haar dochter. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

De rechtbank acht bewezen dat A.B. haar 14-jarige dochter Isabelle in juni heeft gedrogeerd met antidepressiva en slaapmiddelen.

Vervolgens is de moeder met haar dochter bij een opengedraaide gasfles gaan liggen. De combinatie van het ingeademde gas en de medicijnen werden het meisje fataal.

Dwangverpleging

Tegen de moeder was vier jaar cel geëist plus tbs met dwangverpleging. Voor dwangverpleging was volgens deskundigen de kans op herhaling niet groot genoeg.

De rechtbank volgt die redenering. Voor tbs met voorwaarden kan volgens de geldende regels een bijkomende celstraf niet boven de vier jaar uitkomen. De rechtbank vindt vier jaar cel echter te kort.

Doodsangsten

Het meisje heeft volgens de rechtbank doodsangsten uitgestaan in de periode voor haar dood. Eerst om haar suïcidale moeder en later om zichzelf.

De moeder bezocht sites over zelfmoord en Isabelle uitte in berichten aan vrienden vermoedens over haar moeders plannen.

Afscheidsbriefjes

Op de dag van de moord werden de moeder en dochter in hun woning in een gaslucht bij de sissende fles gevonden. Het huis was van binnen afgesloten en lag vol met afscheidsbriefjes van de moeder over haar en haar dochter.