IJSSELMUIDEN - De tieners die verantwoordelijk zijn voor de dood van een paard in IJsselmuiden, hebben voor straf moeten kijken bij het dode dier.

Dat zei eigenaresse Luchanna Lub (55) van het paard woensdag. Vier jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar staken maandagochtend vuurwerk af in de buurt van hengst Duckie.

Die schrok zo van het gefluit van de pijlen dat hij op hol sloeg. Het dier gleed uit op de gladde ondergrond, brak drie benen en moest worden afgemaakt.

Doodstil

Lub vond dat de tieners met eigen ogen moesten zien wat ze hebben aangericht en liet ze dinsdag kijken bij Duckie. ''De ouders van de kinderen stemden hiermee in. We waren het er allemaal over eens dat dit de juiste straf voor de jongens is. Toen ze het paard zagen, boden ze meteen hun excuses aan. Volgens hun ouders waren de kinderen daarna de hele dag doodstil.''

De politie IJsselmuiden bevestigt de gang van zaken en volgens een woordvoerster is het korps het eens met deze manier van straffen. De jongens hoeven zich nu niet meer te verantwoorden bij Justitie. ''We hebben het hier wel over kinderen. Zij hebben hun lesje wel geleerd.''