HILVERSUM - Noraly Beyer heeft dinsdag voor de laatste keer het NOS Journaal gepresenteerd. Dat maakte de NOS dinsdag bekend, nadat Beyer om 17.00 uur het nieuws had gelezen en haar collega's op de redactie had ingelicht.

Noraly Beyer werkte ruim 23 jaar bij het Journaal. Ze gaat zich nu eerst concentreren op het theater. Tot eind maart speelt ze de rol van het koor in theaterproductie Medea, van het Noord Nederlands Toneel.

Beyer

Beyer is geboren op Curaçao en werkte vanaf 1973 bij de nieuwsdienst van de Surinaamse televisie totdat ze in 1982, na de decembermoorden, naar Nederland emigreerde.

In 1983 ging ze aan de slag bij Radio Nederland Wereldomroep. In 1985 stapte ze over naar het NOS Journaal als presentator en redacteur.

Voldoening

 

Beyer kijkt met voldoening terug op haar journalistieke loopbaan. "Het is altijd inspirerend geweest om bij het NOS Journaal te werken. Het is dé plek waar al het wereldnieuws samenkomt. Als presentator ben je de verbinding tussen het nieuws en de kijker.

Ik heb er altijd naar gestreefd om in heldere taal en op de juiste toon te vertellen wat er in de wereld gebeurt. Dit kon ik alleen doen in goede samenwerking met mijn collega's. Daarvoor ben ik hen dankbaar.''