LOS ANGELES - Een Amerikaan die vorige week verkleed als de Kerstman zijn ex-schoonfamilie vermoordde, had een lijst gemaakt van mensen die hij uit de weg wilde ruimen. Op de moordlijst stonden onder anderen zijn eigen moeder en de advocaat van zijn ex-vrouw.

Dat heeft de politie maandagavond (plaatselijke tijd) bekendgemaakt, aldus Amerikaanse media.

De schutter, Bruce Pardo, blijkt zes maanden geleden al te zijn begonnen met de voorbereiding van het bloedbad. Hij kocht zware munitie, die in zijn thuisstaat Californië niet mag worden verkocht. In een vluchtauto vonden agenten een kaart van Mexico.

Brand

Op 24 december bestormde Pardo een kerstfeest in de plaats Covina, een voorstad van Los Angeles, waarbij zijn ex-vrouw aanwezig was. Hij schoot om zich heen en stak vervolgens het huis in brand. In de uitgebrande woning vond de politie de volgende ochtend zeker negen verkoolde lijken, onder wie vermoedelijk Pardo's ex-vrouw. Na het bloedbad pleegde de dader zelfmoord.

In de week voor het bloedbad had een rechter de scheiding van Pardo voltrokken. Bij de hoorzitting zou de moeder van Pardo tot zijn grote woede de kant van zijn ex-vrouw hebben gekozen. Pardo's moeder zou ook bij het kerstfeest in Covina aanwezig zijn, maar op het laatste moment had ze zich ziek afgemeld.