GRONINGEN - Opnieuw is de stroom uitgevallen in een deel van de binnenstad van Groningen. Dat gebeurde dinsdagavond tussen omstreeks kwart voor zeven tot kwart over acht. Het betrof het deel van de binnenstad waarin het Groninger Museum, hoofdbureau van politie, bioscopen en vele horecazaken zijn gevestigd.

Maandagmiddag viel de stroom ook al uit in het centrum van Groningen. Toen ging het om een deel van binnenstad-oost. Volgens een woordvoerder van stroomleverancier Essent was de storing vermoedelijk te wijten aan problemen in een kabel waardoor acht trafostations zijn uitgevallen. Bij het hoofdbureau van politie is de stroomuitval zonder gevolgen gebleven: het bureau heeft de beschikking over een nooodaggregaat. Een bioscoop moest wel een filmvoorstelling afgelasten.

Niet de hitte

De twee storingen in Groningen hebben in elk geval niet te maken met de hittegolf in Nederland. Het aantal storingen is ook niet veel groter dan anders, al is het inderdaad opmerkelijk dat kort na elkaar twee delen van de binnenstad van Groningen geen stroom meer krijgen, zegt woordvoerder T. Jansen. Overigens is nog niet bekend waardoor de kabelbreuk werd veroorzaakt die er maandagmiddag voor zorgde dat een deel van de Groningse binnenstad zonder stroom kwam te zitten.