AMSTERDAM - Vice-premier en minister van Financiën Wouter Bos scoorde in 2008 goed op internet. Van alle ministers werden berichten over Bos op NU.nl het best gelezen.

In totaal lazen NU-lezers 2,8 miljoen keer artikelen over Bos. Daarmee overtroefde hij premier Jan Peter Balkenende die bleef steken op 2,7 miljoen pageviews.

Dit blijkt uit onderzoek van Publistat in samenwerking met NU.nl.

Kredietcrisis

Over Bos werden ook veel meer berichten geplaatst. Vooral dankzij de kredietcrisis stonden in 2008 88 artikelen op NU.nl met Wouter Bos in de kop. Balkenende moest het doen met 55 artikelen.

Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven wist slechts 146.000 clicks te genereren en was daarmee de zwakst scorende minister.

Per artikel wist Balkenende gemiddeld de meeste pageviews te behalen. Ook Ella Vogelaar (WWI) en André Rouvoet (Jeugd en Gezin) scoorden gemiddeld hoog.

Gerda Verburg (LNV), Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Ab Klink (VWS) wisten weinig bezoekers tot een click te verleiden.

NUjij

Op discussieplatform NUjij was André Rouvoet met afstand de meest besproken minister met een gemiddelde van 224 reacties per bericht.

Jan Peter Balkenende wist in totaal in 2008 8900 reacties te ontlokken en is daarmee de meest bediscussieerde bewindsman.