AMSTERDAM - Een gezin in Vlissingen heeft zichzelf op eerste kerstdag ternauwernood in veiligheid kunnen brengen nadat er brand in hun woning uitbrak door een kerststukje.

De moeder en een dochtertje zijn voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht omdat ze rook hedden ingeademd. De vader bleef ongedeerd, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond rond 20.00 uur vermoedelijk door een kaars in een kerststukje in de woonkamer op de eerste verdieping.

Rook

De ouders waren op dat moment hun dochter naar bed aan het brengen op de zolderkamer een verdieping hoger. Toen ze de brand ontdekten vluchtten ze op eigen kracht door de rook naar buiten. De brandweer is naar binnen gegaan om de kat te redden.

De brand zelf was volgens de brandweer snel geblust, maar de woonkamer liep toch flinke schade op. De rest van de woning liep rookschade op en de woning eronder waterschade.

Het gezin kan tweede kerstdag in ieder geval niet thuis doorbrengen. Het huis is niet helemaal verloren, zegt de woordvoerder van de brandweer. "Misschien kunnen ze er volgend jaar weer kerst vieren." Er wordt onderdak voor de bewoners geregeld.