BIDDINGHUIZEN - Vrachtauto's zijn niet meer veilig in Biddinghuizen, althans in de nachten van maandag op dinsdag. Een pyromaan heeft vanaf eind mei zeven keer in deze nacht toegeslagen. Afgelopen nacht was het weer raak, toen vijf vrachtwagens op een industrieterrein in vlammen opgingen. De schade loopt intussen in de honderdduizenden euro's.

Vier naast elkaar geparkeerde koelauto's op de Noorderbaan vielen ten prooi aan de vlammen. Ongeveer een kwartier later was een vrachtauto met een zeildoeken huif op de Lucernehof het doelwit. Een daarnaast geparkeerde bestelbus liep zware schade op. Voor zover bekend waren alle vrachtauto's leeg. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Bij de eerste zes brandstichtingen ging het om drie vrachtauto's, een aanhangwagen en vier papiercontainers. De schade door die branden wordt op ongeveer 400.000 euro geschat. De politie heeft extra toezicht op het industriegebied ingesteld. Naar aanleiding van de laatste brand zal de politie nog intensiever surveilleren.