HOOFDDORP - Het onderzoek in Hoofddorp naar het lichaam van het tweede slachtoffer in de zaak van de snelkookpanmoord heeft definitief niets opgeleverd.

Dat heeft de Haarlemse persofficier Michiel van der Heijden maandag laten weten.

Marechaussees en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zochten sinds vorige week in een tuin in de wijk Graan voor Visch naar het lichaam van de 30-jarige ex-vrouw van de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, hoofdverdachte in de zaak van de snelkookpanmoord.

De vrouw verdween in 2002 en zou door Y. zijn gewurgd, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Serieuze tip

Justitie zei een serieuze tip te hebben gekregen dat de ex-vrouw van Y. in Hoofddorp begraven lag. Tegen Y. is begin december een levenslange gevangenisstraf geeïst voor de moord op zijn jongste broer en zijn ex-vrouw.

Gruwelijk

De moord op de broer in 1997 was gruwelijk. Zijn lijk werd in stukken gesneden, zijn huid door een gehaktmolen gedraaid en zijn hoofd in een snelkookpan uitgekookt. De resten werden gedumpt langs een snelweg.

Y. ontkent schuld aan beide moorden. Het proces tegen hem wordt 6 januari voortgezet. De Haarlemmer voert dan als laatste het woord in de zaak. De uitspraak volgt 20 januari.