KRALENDIJK - De politie op Bonaire heeft nog geen spoor van Siegmar M., medeverdachte in de zaak van de vermoorde Marlies van der Kouwe. M. ontsnapte zondag met een medegedetineerde uit het huis van bewaring op Bonaire.

De politiewoordvoerder verwacht dat de twee nog op het eiland zijn. ''Het zijn Bonairianen; die gaan niet zo snel weg. Ik denk dat we ze snel te pakken hebben.''

Gemiddeld is er een keer per jaar een ontsnapping uit het huis van bewaring. De laatste keer was december vorig jaar. Toen werd de gevluchte binnen twee dagen weer achter de tralies gezet.

Gevoelig

Dit keer ligt de zaak gevoelig omdat het gaat om de medeverdachte in de zaak rond de vermoorde apothekersassistente Marlies van der Kouwe. De eilandbewoners zijn dan ook geschokt dat een verdachte van moord nu vrij rondloopt.

"Die jongens kunnen nergens heen. Iedereen kent ze en ze zitten voor het weekend weer vast'', zegt een Bonairiaan.

"In Nederland kun je de grens over vluchten maar op dit eiland kun je geen kant op en de kans is klein dat ze een bootje hebben geregeld.''

Geen reactie

Minister van Justitie Hirsch Ballin wilde geen reactie geven op de ontsnapping op Bonaire.

"Dit valt onder de jurisdictie van de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen David Dick'', aldus zijn woordvoerder. Dick was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.