AMSTERDAM - Er zijn nieuwe tips binnen gekomen over mogelijke betrokkenheid van Joran van der Sloot in de zaak Natalee Holloway.

Hoofdofficier Hans Mos van het Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft daarom de beslissing of Van der Sloot wel of niet verder wordt vervolgd uitgesteld naar volgend jaar. Zo meldt het AD maandag.

In het AD verklaart een woordvoerster van het OM: “We krijgen naar aanleiding van steeds nieuwe media-aandacht nog altijd tips binnen. Om die te onderzoeken hebben we meer tijd nodig. We denken in februari voldoende zicht te hebben om een beslissing te kunnen nemen over verdere vervolging,’’

Wat de tips precies zijn wil het OM in het belang van het onderzoek niet zeggen. Onlangs doken nieuwe getuigen op die verklaringen over Joran aflegden bij de politie.

Nieuwe getuige

Onlangs is een van de nieuwe getuigen gehoord door de Nederlandse recherche. Een vriendin van Joran verklaarde dat hij toespelingen had gemaakt op zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee.

Joran verklaarde vorige maand in een interview met de Amerikaanse nieuwszender FOX dat hij Natalee aan een vrouwenhandelaar zou hebben verkocht. Dit nam hij meteen daarna weer terug.