KRALENDIJK - Een van de verdachten in de zaak rond de vermoorde Nederlandse Marlies van der Kouwe is ontsnapt uit het huis van bewaring op Bonaire.

Het gaat om de 19-jarige Siegmar M. Hij wist samen met een andere 25-jarige gedetineerde te vluchten. Dat heeft een woordvoerder van de politie op Bonaire zondag bekendgemaakt.

M. is niet de hoofdverdachte. Dat is Ryan P. (27), die heeft bekend de 24-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht. Hij zit in de gevangenis Bon Futuro op Curaçao. De rol van M. in deze zaak in nog altijd onduidelijk.

Renovatie

Het huis van bewaring op Bonaire is gerenoveerd en vorige week officieel 'heropend' door de minister David Dick van Justitie van de Antillen en zijn Nederlandse collega Ernst Hirsch Ballin. Gedetineerden hielpen mee aan de renovatie.

''Ik ga niet speculeren, maar het is mogelijk dat de ontsnapte gedetineerden gereedschap hebben achtergehouden, toen zij werkten aan de renovatie van het huis van bewaring'', zei Dick.

Controle

De ontsnapping werd zondagmorgen (09.40 uur lokale tijd) ontdekt, nadat bij een laatste controle zaterdagavond laat nog was vastgesteld dat alle gedetineerden op hun cel zaten.

De 24-jarige apothekersassistente Marlies van der Kouwe verdween in de nacht van 20 op 21 september in de buurt van haar huis in de wijk Hato op Bonaire. Een maand later werd haar lichaam gevonden op een ruig terrein in de wijk Amboina.