STRAATSBURG - De Franse politie heeft de familie opgepakt van een 9-jarige jongen die zaterdag in Straatsburg overleed. Zijn ouders, een oom en een grootmoeder zouden het kind hebben mishandeld. Van bronnen bij de politie is vernomen dat de familieleden in de nacht van maandag op dinsdag zijn vastgezet.

Volgens justitie hebben de ouders, oma en oom de 9-jarige Nicolas van donderdag tot zaterdag zwaar misbruikt in een kleine, vervuilde flat waar ze allemaal woonden met de drie zusjes van de jongen, zeven katten en een hond. De vier zijn aangeklaagd wegens marteling, doodslag en barbaars handelen tegen een minderjarige.

Zaterdag belden de ouders het ziekenhuis omdat hun zoon bewusteloos was geraakt. Ze vertelden de artsen dat hij van de trap was gevallen, maar al snel bleek dat de zaak heel anders lag. Het kind was vastgebonden aan een bed en meubels en is herhaaldelijk geslagen door enkele familieleden. De jongen overleed in het ziekenhuis.

De 31-jarige moeder zei dat Nicolas was vastgebonden om te bereiken dat hij niets meer kon drinken. De familie probeerde hem zindelijk te krijgen, maar Nicolas bleef nog vaak in bed plassen. Wel gaf de vrouw toe dat haar zoon in elkaar is geslagen.