ROTTERDAM - In Rotterdam is een politieke rel ontstaan tussen Fortuyn-aanhangers Ronald Sörensen en Harry Maronier. Ex-Leefbaar Rotterdam-raadslid Maronier wil onder de naam LPF Rotterdam meedoen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Sörensen, fractieleider van Leefbaar Rotterdam, vindt dat Maronier zo de naam van Pim Fortuyn misbruikt.

Om de plannen van Maronier te verijdelen heeft Sörensen zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de LPF Rotterdam. Na de dood van Fortuyn vorig jaar richtten de twee samen deze partij op om te voorkomen dat anderen de naam van de vermoorde politicus zouden gebruiken. De LPF Rotterdam bestond alleen op papier, maar Maronier wil de partij nu nieuw leven inblazen.

De oud-zakenman stapte in mei uit Leefbaar Rotterdam en ging in zijn eentje verder. Maronier wil nu onder de naam LPF "binnen drie jaar in de raad zitten en een behoorlijk deuntje meezingen". Hij zegt daarover te hebben gesproken met de landelijke LPF-kopstukken Herben, Nawijn en Maas.