HILVERSUM - Leefbaar Nederland blijft het goed doen in de peilingen. Als nu verkiezingen worden gehouden, zou de nieuwe partij onder leiding van Pim Fortuyn, zestien zetels in de Tweede Kamer behalen. Verlies blijft voortduren voor PvdA en VVD. D66 en GroenLinks krabbelen iets op en CDA boekt winst.

Dat blijkt uit de Politieke Barometer

De PvdA blijft in de peiling de grootste partij in de Kamer met zetels, een verlies van drie ten opzichte van december. Nu heeft de partij 45 zetels. Drie zetels verlies is er ook voor de VVD. Die komt uit op 33 zetels, terwijl de liberalen er nu 38 bezetten. Voor D66 lijkt de bodem in zicht met twee zetels winst sinds vorige maand, naar acht zetels. Dat is nog altijd een verlies van zes van de huidige veertien zetels.

De grootste oppositiepartij CDA mag rekenen op 29 zetels, die de fractie nu ook heeft. Vorig maand stonden de christen-democraten op . Ook GroenLinks doet het ietsje beter. De partij zou nu tien zetels halen, een winst van één sinds de peiling in december maar nog altijd een zetel verlies ten opzichte van de huidige fractie. De SP staat op zes zetels, een winst van één. Hetzelfde geldt voor de ChristenUnie. De SGP blijft staan op drie.

Pim Fortuyn liet in NOVA weten dat twintig zetels zijn ideale uitslag zou zijn. Mooie regeringscombinaties zijn in zijn ogen mogelijk als de VVD de grootste wordt met 35 zetels, de PvdA er 33 krijgt en het CDA winst boekt.

Eerder deze week kwam RTL4 Nieuws ook met de uitslag naar buiten volgens de gemeten percentages van Interview NSS. De directeur van het onderzoeksbureau distantieerde zich van die gegevens. De percentages van vrijdag zijn iets anders dan die