Rust lijkt weer te keren in Griekenland

ATHENE - In Griekenland lijkt de rust weer te keren na zes dagen van geweld en vernielingen. In de nacht van donderdag op vrijdag was het in alle steden rustig gebleven, aldus de Griekse radio vrijdag.

De radio merkte op dat fikse regenbuien de verhitte gemoederen vrijdag mogelijk enigszins hebben afgekoeld. Voor vrijdagmiddag staan wel weer twee demonstraties gepland van studenten en scholieren in het centrum van Athene.

Donderdagavond was het nog wel onrustig geweest in Athene en Thessaloniki. Rond tweeduizend betogers richtten in laatstgenoemde stad vernielingen aan bij het gebouw van de krant Makedonia en bij de ingang van een radiozender.

Rapport

Naar verwachting komt vrijdag het ballistisch rapport uit over het schietincident van zaterdag waarbij een 15-jarige jongen werd gedood door een politiekogel. Volgens de advocaat van de agent was het een ongeluk en werd de tiener getroffen door een afgeketste kogel.

Het incident was voor veel jongeren aanleiding de straat op te gaan.

De betrokken agent is donderdag formeel aangeklaagd wegens doodslag. De 37-jarige politieman wordt ook vervolgd voor het illegaal gebruik van zijn dienstwapen. De rechter besloot dat hij in voorarrest moet blijven.

 

Onlusten in Griekenland

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie