Gezondheidsonderzoek in regio Schiphol

SCHIPHOL - Er komt een onderzoek naar het mogelijke verband tussen vlieglawaai en gezondheidsklachten in de regio Schiphol. Het onderzoek is onderdeel van het convenant 'Omgevingskwaliteit' dat over de toekomst van Schiphol gaat. Dit is woensdag bekendgemaakt.

De onderzoekers maken in eerste instantie gebruik van al bestaande onderzoeken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de regionale GG en GD. Het onderzoek richt zich vooral op concentratiestoornissen en leerachterstanden bij kinderen in het gebied. Het moet juni volgend jaar klaar zijn.

Het Rijk, Schiphol en de provincie Noord-Holland hebben in hetzelfde convenant ook afgesproken 10 miljoen euro uit te trekken voor zogenoemde schrijnende gevallen.

Regels

Dat zijn inwoners van de regio die veel last hebben van vlieglawaai, maar buiten alle regels vallen om hun woning te isoleren. Het geld wordt ook gebruikt om woningbezitters in gebieden met veel overlast uit te kopen.

Verder steken de drie partijen 20 miljoen euro in projecten in gemeenten die te maken hebben met vlieglawaai. Het gaat daarbij om Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Rijsenhout en Zwanenburg-Halfweg.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie