OV Rotterdam volgend jaar gratis voor ouderen

ROTTERDAM - Het openbaar vervoer in Rotterdam is volgend jaar gratis voor 65-plusser.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten, zo meldde verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu dinsdag aan het ANP. Het gaat om alle bussen, metro's en trams van vervoerder RET.

De gemeenteraad moet op 16 december nog groen licht geven aan het project. Dat lijkt echter een formaliteit. Voor de zomer nam de raad een motie aan om daarvoor geld te reserveren. Het gratis openbaar vervoer kost de gemeente 4,7 miljoen euro.

Nijmegen

Rotterdam is niet de eerste gemeente waar het openbaar vervoer voor 65-plussers gratis wordt. Nijmegen maakte maandag al bekend dat het vervoer voor ouderen vanaf 1 januari definitief gratis is.

Proeven

De gemeente en vervoerder RET hielden in de afgelopen anderhalf jaar twee proeven met gratis vervoer.

,,Daaruit bleek niet alleen dat veel ouderen daarvan gebruik maakten, maar bovendien dat ze erg te spreken waren over het vervoer'', aldus een woordvoerder van de RET. Naar verwachting maken volgend jaar circa 57.000 mensen gebruik van de mogelijk om kosteloos te reizen.

Vervolg

Het is nog niet duidelijk of het project in 2010 een vervolg krijgt. ,,In de begroting voor 2009 hebben we financiële ruimte gevonden. Dat moeten we bij de volgende begroting opnieuw bekijken'', aldus Baljeu.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie