LONDEN - Britse agenten moeten een persoon die een zelfmoordaanslag wil plegen eerst neerschieten en dan pas vragen stellen. Die opdracht komt van de hoogste Britse politiechef Sir John Stevens, aldus de krant The Daily Telegraph zondag op gezag van bronnen bij de Britse politie.

Volgens de krant beschikken inlichtingendiensten over informatie dat een aanslag van het terreurnetwerk al-Qaeda in Groot-Brittannië op handen is. Stevens heeft de Britse politiemensen daarom deze week in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Ook heeft hij gewapende agenten in Londen opdracht gegeven te schieten als ze vermoeden dat iemand explosieven op zijn of haar lichaam wil laten ontploffen.

Volgens The Daily Telegraph heeft Stevens de politieofficieren meegedeeld dat zich in Groot-Britannië veel meer leden van al-Qaeda bevinden dan aanvankelijk werd gedacht. Hij vermoedt dat het terreurnetwerk in het land groot genoeg is om zelfmoordaanslagen voor te bereiden en uit te voeren.

In februari dit jaar stuurde de Britse regering tanks en vele honderden militairen naar de Londense luchthaven Heathrow, omdat inlichtingendiensten aanwijzingen hadden dat al-Qaeda daar een aanslag wilde plegen.