NEW YORK - Acteur Arnold Schwarzenegger maakt een goede kans om bij de verkiezingen van 7 oktober de nieuwe gouverneur van Californië te worden. Uit een peiling van het weekblad Time en nieuwszender CNN blijkt dat 25 procent van de kiezers op hem zou stemmen. Zijn belangrijkste tegenstander, de huidige plaatsvervangende gouverneur, zou op slechts 15 procent van de stemmen kunnen rekenen.

Overigens zijn de kiezers in Californië niet echt overtuigd van de kwaliteiten van ‘The Terminator’, die zich afgelopen week kandidaat stelde. Slechts 45 procent van de 508 respondenten denkt dat hij in staat is Californië goed te besturen. Daarentegen is 39 procent ervan overtuigd dat hij niet geschikt is voor de functie, en 16 procent zegt het niet zeker te weten.

De huidige gouverneur van Californië, Gray Davis, is nog geen jaar geleden gekozen, maar meer dan 1,6 miljoen inwoners van de zonnige staat hebben in een petitie gevraagd om een zogenoemde ’recall ballot’, vervroegde verkiezingen. Davis’ populariteit is tot een dieptepunt gezakt door onder meer het enorme begrotingstekort van Californië.