A1 afgesloten na omvangrijke botsing

DEN HAAG - Vijf vrachtwagens, een bestelauto en een personenauto zijn dinsdagmiddag op elkaar gebotst op de A1 bij Deventer, richting Hengelo. De weg werd afgesloten voor het verkeer richting Duitsland. Rond 22.00 uur werd een van de drie rijstroken weer vrijgegeven, meldde de politie IJsselland.

De botsing had rond kwart voor vijf plaats. Een Poolse vrachtwagen remde af en werd van achteren aangereden door een tweede vrachtwagen uit Polen. Een derde trekker met oplegger en een vrachtwagen met een containerbak botsten hier weer tegenaan. Bij rem- en uitwijkmanoeuvres raakten nog eens een vrachtwagen uit Litouwen, een uit Nederland, een bestelwagen en een personenauto beschadigd. De bestuurder van de voorste vrachtwagen heeft vermoedelijk niets van de aanrijding gemerkt en is doorgereden, aldus de politie.

De bestuurder van de Litouwse vrachtwagen liep schaaf- en snijwonden op. De bestuurder van de bestelwagen had nekklachten. De rijbaan raakte onder meer door shampoo besmeurd. De hulpdiensten zijn uren bezig geweest om de rijbaan weer vrij te maken.
 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie