Golf van branden in Veendam

VEENDAM - Veendam wordt geteisterd door een reeks branden. In het centrum van deze stad woedden het afgelopen anderhalf jaar in totaal dertien branden. Vooral winkels en horecagelegenheden werden getroffen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een café in het stadshart in de as gelegd. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er vooralsnog geen enkel patroon zichtbaar is. Of de branden het werk zijn van een pyromaan kan hij dan ook niet zeggen.

Wel laat hij weten dat het toezicht in het centrum van Veendam extra aangescherpt wordt. Ook zijn er meerdere rechercheurs op de zaak gezet. Er zal komende tijd nauwkeurig onderzoek worden verricht naar de branden.

Van de dertien branden zijn er twee aangestoken en bestaat van drie het vermoeden dat er opzet in het spel is. Van de brand die begin deze week woedde is de oorzaak nog niet bekend.

En woordvoerder van de gemeente Veendam noemt de situatie 'zorgwekkend'. De gemeente bekijkt nog of en welke maatregelen er getroffen moeten worden om de ongerustheid onder bewoners weg te nemen.

Tip de redactie