ISLAMABAD - Pakistan gaat verdachten van de terreuracties in de Indiase stad Mumbai niet aan India uitleveren. Dat heeft de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken, Shah Mehmood Qureshi, dinsdag laten weten.

India had Pakistan gevraagd verdachten van de aanslagen in Mumbai over te dragen, maar volgens Qureshi kan daarvan geen sprake zijn. De bewindsman zei dat Pakistan gearresteerde terreurverdachten volgens de eigen wetten wil berechten. "Zelfs als er bewijzen zijn voor beschuldigingen tegen een verdachte, zullen we hem niet aan India uitleveren", stelde Qureshi.

Topfiguur

Pakistaanse inlichtingendiensten hebben afgelopen weekeinde vijftien personen opgepakt in verband met de recente terroristische aanslagen in Mumbai. Onder de arrestanten zou Zaki-ur-Rehman Lakhvi zijn, een topfiguur van de extremistische beweging Lashkar-e-Taiba.

Door de aanslagen eind vorige maand in Mumbai kwamen meer dan 180 mensen om het leven. Volgens India zit Lashkar-e-Taiba achter de aanvallen op onder meer hotels.

De groepering zelf ontkent dat. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door een onbekende beweging, de Deccan Mujahedeen.