SAN DIEGO - Zeker drie mensen zijn maandag omgekomen toen een straaljager van de Amerikaanse luchtmacht neerstortte op een woonwijk in de Amerikaanse stad San Diego. Dat hebben de autoriteiten in de Californische stad laten weten.

Het ongeluk gebeurde nabij een luchtmachtbasis. De piloot verloor tijdens de landing de macht over het toestel. Er zou sprake zijn geweest van een technisch probleem. De piloot bracht zichzelf met een schietstoel in veiligheid en landde in een boom nabij een school. Hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De straaljager crashte rond het middaguur op twee woningen in een dichtbevolkt deel van San Diego. De stoep voor de huizen is niet meer dan een gapend gat. Reddingswerkers evacueerden twintig panden.

Witte rookwolken

Zij zoeken in het puin nog naar slachtoffers, omdat niet bekend is hoeveel mensen in de woningen aanwezig waren tijdens de crash. Tientallen brandweerlieden proberen de ontstane brand te blussen. Grote, witte rookwolken hangen boven de getroffen buurt.

Veel buurtbewoners zagen de straaljager neerstorten. Zij waren op straat onder meer bezig met het aanbrengen van kerstversiering. "De hele wijk schudde", aldus een ooggetuige.

Crash San Diego