AMSTERDAM - Het jongetje wiens lijkje dinsdag in Enschede is gevonden, heeft na de geboorte vermoedelijk nog enige tijd geleefd. Daar gaat de politie althans vanuit, laat een woordvoerder zondag weten. Het lichaam is op dit moment nog bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Het lichaam van de baby verkeerde bij de vondst in verregaande staat van ontbinding. Het lijkje werd gevonden door twee mensen bij een garagecomplex aan de Haaksbergerstraat.

De politie gaat uit van een misdrijf. Het lichaam is naar het NFI gestuurd voor sectie. Inmiddels is het instituut gevraagd meer onderzoek te doen, zegt de politiewoordvoerder. Zo moet onder meer duidelijk worden hoe lang geleden en waaraan de baby is overleden en hoe oud hij was.

Begrafenis

Het lichaam moet voor de begrafenis eerst worden vrijgegeven door justitie. Dat gebeurt volgens de politiewoordvoerder als het NFI het onderzoek heeft afgerond.

Wanneer dat gebeurt, is nog onduidelijk. De gemeente Enschede gaat aangifte doen van de geboorte van het jongetje en geeft hem dan ook een naam. Dan dragen zij ook zorg voor de begrafenis, meldt de zegsvrouw.

Welke naam de baby krijgt, is nog niet bekendgemaakt. De ouders van het kind zijn nog steeds spoorloos.