MUMBAI - De Indiase politie heeft in een ziekenhuis in de westelijke stad Nagpur een bom gevonden. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De politie kreeg een telefoontje van artsen die zeiden dat ze een waarschuwing hadden gekregen dat er een bom in het ziekenhuis lag.

Met behulp van speurhonden werd een plastic tas gevonden met daarin een explosief, aldus de politie. Het is niet bekend wie het explosief er heeft neergelegd.

Nagpur is de thuisbasis van een nationalistische hindoeïstische organisatie. De stad ligt op 900 kilometer van Mumbai (het voormalige Bombay).

Door een aanslag in Mumbai kwamen vorige week ruim 170 mensen om. De islamitische terroristen die de hotels in de Indiase stad Mumbai (het voormalige Bombay) aanvielen, waren onder invloed van drugs. Dat heeft een hoge politiefunctionaris in Mumbai gezegd, aldus de Hindustan Times zaterdag.

Amfetaminepillen

Volgens de politie hadden de terroristen amfetaminepillen genomen, waardoor ze het lange tijd konden volhouden zonder slaap en voedsel. Bovendien verhoogt de drug de waakzaamheid, waardoor ze ook alert waren op zachte geluiden, aldus de politie.

De tien terroristen hielden zestig uur lang mensen gegijzeld in twee hotels en een joods centrum. Zeker 172 mensen kwamen om het leven, onder wie negen gijzelnemers. Eén terrorist is nog in leven en wordt door de politie aan de tand gevoeld.