AMSTERDAM - Bij de politie van Amsterdam zijn veertig tips binnengekomen over de serieverkrachter die de binnenstad de laatste maanden onveilig maakt. De politie is deze week een intensieve klopjacht begonnen op de man, die tenminste twee verkrachtingen en acht aanrandingen op zijn geweten heeft. Mogelijk heeft de verkrachter nog meer vrouwen lastiggevallen, aldus de politie vrijdag.

Bekijk video: Serieverkrachter gezien en herkend

De serieverkrachter, die opvalt door zijn rastahaar, een net voorkomen heeft en goed Nederlands en Engels spreekt, is sinds eind mei actief in en rond het centrum van Amsterdam. Hij maakt 's nachts contact met vrouwen, volgt ze dan een tijdje en slaat vervolgens toe.

Twee vrouwen werden verkracht en acht andere vrouwen wisten de man van zich af te schudden door de aandacht te trekken van voorbijgangers of door in een onbewaakt ogenblik op de vlucht te slaan.

De ongeveer 25 jaar oude 'Rasta-man' zorgt voor een hoop opschudding in de Amsterdamse binnenstad. De verkrachter is de afgelopen dagen minstens een keer gesignaleerd. Een vrouw die eerder werd lastiggevallen, zag de verkrachter lopen waarop zij meteen de politie belde. De politie krijgt ook veel telefoontjes van mensen die een man met rastahaar zien lopen en meteen denken dat hij de gezochte verkrachter is.