AMSTERDAM - Een nog onbekende man is donderdag in Amsterdam van twee hoog naar beneden gesprongen toen de politie voor de deur stond. De politie was bezig met een hennepcontrole, maar trof geen plantage aan in de woning aan de Ewoud Worststraat in het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Waarom de man op rigoureuze wijze het hazenpad koos, is vooralsnog onduidelijk. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Hij was nog aanspreekbaar, meldt de politie vrijdag.

In de nabijgelegen Van Hanxleden Houwertstraat vonden de agenten donderdagochtend wel wat ze zochten: 25 hennepplanten en vijfhonderd gram gedroogde wiet. Ook werden vier vuurwapens, een stroomstootwapen, een busje pepperspray en een paar wikkels cocaïne in beslag genomen.

Een 54-jarige Amsterdammer werd aangehouden.

Sinterklaas

Een 22-jarige Hagenaar was donderdag wellicht geïnspireerd door sinterklaas en zijn pieten. De politie trof de man met vier zakken henneptoppen aan op het dak van een woning aan de Lagezijde in Den Haag. De Hagenaar probeerde zo de hennep veilig te stellen.

De politie deed een hennepcontrole omdat uit meting van het energiebedrijf was gebleken dat er in de woning illegaal stroom werd afgetapt. De politie heeft de man en drie in de woning aanwezige vrouwen (25, 29 en 31 jaar uit Den Haag en Bergen op Zoom) meegenomen naar het politiebureau.