RIJSWIJK - Twee van de drie slachtoffers die donderdag in Rijswijk door een 48-jarige Hagenaar werden neegestoken, verkeren nog in kritieke toestand. De 50-jarige buschauffeur en een neergestoken passant zijn in de nacht van donderdag op vrijdag geopereerd en liggen op de afdeling intensieve zorg, aldus een politiewoordvoerder.

De aanleiding voor de steekpartij, die begon in een stadsbus, is nog steeds niet bekend.

De buschauffeur is een aantal keren in de borst gestoken, de andere zorgwekkende patiënt heeft diverse wonden in de buikstreek. Het derde slachtoffer kon vrijdagochtend het ziekenhuis verlaten.

Volgens getuigen die in de bus zaten, zat de dader voorin het voertuig. Opeens stond hij op, zei iets onduidelijks en stak de chauffeur. De chauffeur kon nog opstaan en de bus verlaten, maar zakte op de kruising Generaal Spoorlaan-Burgemeester Elsenlaan voor de bus in elkaar.

De dader vluchtte en werd door toevallig passerende brandweerlieden vastgehouden. Om de man te kunnen arresteren, moest de politie pepperspray gebruiken.

Door het incident is de kruising donderdag meer dan een uur afgesloten geweest. Ook het tramverkeer ondervond daar hinder van, omdat de bus op de tramrails tot stilstand was gekomen.

De passagiers van de bus zijn naar het politiebureau vervoerd om te worden gehoord. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

/NIEUWSDrie mensen neergestoken in Rijswijkse bus