AMSTERDAM - De man die door een botsing met de auto van Máxima Zorreguieta gewond raakte aan zijn been, wil de geleden schade op haar verhalen. Dat bevestigde de advocaat van de man, H. Loonstein, vrijdag. Hoeveel schade vleeshandelaar G.J. van der Bent uit Wassenaar heeft geleden, is nog onduidelijk.

Raadsman Loonstein uit Amsterdam zei dat het grootste deel van de civielrechtelijke claim bestaat uit inkomstenderving. Door de gecompliceerde beenbreuk die de man volgens de advocaat heeft opgelopen, heeft hij sinds het ongeluk medio oktober niet kunnen werken. Van der Bent en de advocaat zijn al sinds november bezig met de zaak.

De Wassenaarder probeert de schade op de toekomstige prinses te verhalen hoewel het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek concludeerde dat Van der Bent zelf in overtreding was.

De man had volgens justitie Máxima voorrang moeten verlenen. Bovendien reed de man op de Leidsestraatweg die alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk is. Verder zou hij te hard hebben gereden. De verloofde van de kroonprins treft geen blaam, aldus het OM.

/NIEUWSMáxima betrokken bij verkeersongeval

/DOSSIERMáxima