BANGKOK - De Thaise regering maakt circa 50 miljoen euro vrij voor het compenseren van toeristen die zijn getroffen door de politieke crisis in het land.

Dat heeft de Thaise regering donderdag laten weten, aldus het Japanse persbureau Kyodo.

De staatssecretaris voor Toerisme, Sasithara Pichaichannarong, zei dat de maatregel vooral is bedoeld voor Thaise en buitenlandse toeristen die problemen ondervonden van de blokkades van de vliegvelden in de hoofdstad Bangkok.

Niet contant

Volgens Sasithara kunnen buitenlandse toeristen aanspraak maken op een vergoeding van omgerekend 40 euro per dag voor elke dag die ze langer in Thailand moeten of moesten blijven. De buitenlanders krijgen dat geld niet contant. De regering geeft het geld direct aan het hotel waar de overnachting plaatshad, aldus Sasithara.

De Thaise luchtvaartmaatschappij Thai Airways liet weten dat het betogers van de oppositiepartij PAD voor de rechter wil slepen voor de geleden verliezen door de bezetting van de vliegvelden. Volgens topman Surachai Transitpong van Thai Airways hebben de acties de vliegmaatschappij ongeveer 440 miljoen dollar gekost.