MUMBAI - De politie heeft woensdag op het grootste treinstation van Mumbai een tas met explosieven gevonden.

Die zijn daar waarschijnlijk achtergelaten door de terroristen die vorige week dood en verderf in de stad zaaiden.

Bij het doorzoeken van honderdvijftig tassen en zakken op station Chhatrapi Shivaji vond de politie er een die er verdacht uitzag. De explosievenopruimingsdienst werd erbij gehaald en die trof twee bommen van elk vier kilo aan. Die werden vervolgens onschadelijk gemaakt.

Het was niet duidelijk waarom de bommen niet eerder waren ontdekt. Chhapatri Shivaji was vorige week een van de eerste doelwitten van de terroristen.

Toch werd het station al binnen enkele uren nadat er vuurgevechten hadden plaatsgevonden vrijgegeven en als veilig bestempeld.

Terroristen pleegden een week geleden op verschillende plaatsen in Mumbai aanslagen. Het dodental staat op 188, onder wie één Nederlander. Ruim driehonderd mensen raakten gewond.

Ongeveer tienduizend Indiërs zijn woensdag in Mumbai de straat op gegaan om te protesteren. Zij willen dat de regering meer doet om de bevolking te beschermen tegen extremisten.

"Wij willen gerechtigheid", schreeuwden betogers die zich hadden verzameld bij de Poort van India, het symbool van de stad.