RILLAND - Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tholen is woensdagochtend om het leven gekomen toen hij op de A58 bij Rilland van de weg raakte. Dat heeft de politie gemeld.

De vrachtwagen ging door nog onbekende oorzaak van het talud af en belandde enkele meters lager op de Oesterdam.

Brokstukken van de vrachtauto kwamen onder meer terecht in het Spuikanaal.

Zware ochtendspits

Weggebruikers hadden woensdagochtend te kampen met een zeer zware ochtendspits, onder meer als gevolg van de gladheid op de weg. Het hoogtepunt lag rond 08.30 uur, toen er 361 kilometer file stond.

Het KNMI waarschuwde weggebruikers al voor gladheid op woensdagochtend. De VerkeersInformatieDienst zei dat de vooruitzichten geen aanleiding gaven tot ongerustheid, maar dat wel een zware ochtendspits werd verwacht. De dienst rekende op een totaal van 350 kilometer aan files.

Nieuwegein

Met name het midden van het land kampte met veel files en oponthoud. Rond 08.30 uur stonden vooral op de A2 in beide richtingen lange files. Oorzaken waren de mist, werkzaamheden aan de A12 en een ongeval op de N408 van Utrecht naar Nieuwegein, waardoor de rijbaan ter hoogte van Houten enige tijd was afgesloten.

In Limburg kampte het verkeer met sneeuwval. Hierdoor stond op de A76 op het hoogtepunt zes kilometer file. "Dat is niet extreem veel en bij ons zijn ook geen ongevallen gemeld, maar er was wel sprake van vertraging door het slechte zicht en de gladheid", zegt de woordvoerder van de VID.

Dodelijk ongeval A58