AMSTERDAM - De 47-jarige vrouw die op 17 januari 2005 in Amsterdam-Oost een 19-jarige tasjesdief doodreed, heeft haar hoger beroep ingetrokken. De voor woensdag geplande zitting gaat niet door.

Germaine C. kan een nieuwe gang naar de rechter emotioneel niet meer aan, zo bevestigde haar advocaat Cees Korvinus maandag een artikel hierover in Het Parool. "Ze zegt: ik wil het niet allemaal opnieuw meemaken.''

Twee jongens gristen op de bewuste avond een tas uit de auto van C. en gingen er vandoor op een scooter. De vrouw reed achter hen aan en raakte het tweetal. Een van hen kwam klem te zitten tegen een boom en overleed ter plekke.

Werkstraf

De rechtbank veroordeelde C. in maart tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke ontzegging van haar rijbevoegdheid wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag. Zij zou volgens de rechtbank buiten proporties hebben gereageerd.

Volgens Korvinus loopt de zaak voor C. op deze manier onbevredigend af. De vrouw was juist in hoger beroep gegaan omdat ze pas een streep onder de gebeurtenissen zou kunnen zetten bij vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging.