AMSTERDAM - Door diverse verkeersongevallen zijn vrijdagavond en -nacht diverse doden en gewonden gevallen.

Door een aanrijding tussen een taxi en een personenauto in Wageningen zijn vrijdagavond laat vijf mensen gewond geraakt. Dat meldde de politie.

Drie van de gewonden zaten in de taxi, de andere twee in de andere wagen. De oorzaak van het ongeval op de Mansholtlaan is nog onbekend.

Rijswijk

Een nog onbekende automobilist kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag om nadat hij in Rijswijk tegen een boom was gereden. Dat meldde de brandweer.

Ambulancepersoneel wist het slachtoffer nog uit de auto te halen, maar hij overleed desondanks ter plaatse, aldus een woordvoerster.

Delfzijl

In Delfzijl viel een dode door een eenzijdig verkeersongeval. Twee anderen raakten gewond. Dat meldde de politie. Nadere gegevens kon de politie nog niet verstrekken.

Putten

Tussen Putten en Voorthuizen is tegen middernacht eveneens een automobilist omgekomen door een eenzijdig ongeval. De nog onbekende bestuurder raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen een hek, aldus de politie. Het slachtoffer overleed ter plekke op de Veenhuizerveldweg.