ARNHEM - Justitie in Arnhem verdenkt een 60-jarige inwoner van Varik ervan dat hij vorige week vrijdag zijn 59-jarige echtgenote heeft vermoord door bij Culemborg een botsing van zijn auto met een trein te veroorzaken. De man is aangehouden en in bewaring gesteld, zo heeft een woordvoerster van justitie woensdag meegedeeld.

Het echtpaar zat in een auto die rond half vijf vrijdagmiddag op een beveiligde overweg in botsing kwam met de intercitytrein van Haarlem naar Maastricht.

De man kon op tijd uit de auto springen, maar zijn vrouw werd in de auto honderden meters meegesleept door de sneltrein. Zij kwam door het ongeluk om het leven.

Volgens de woordvoerster van justitie rees verdenking tegen de Varikker op grond van sporenonderzoek en getuigenverklaringen. Ook naar de verwondingen die de man vrijdag vertoonde, wordt nader onderzoek gedaan, zegt zij. In tegenstelling tot eerdere berichten was de man niet zwaargewond.

Het treinverkeer in het midden en zuiden van het land ondervond ernstige hinder van de botsing. Tot laat in de avond waren er vertragingen en omleidingen.