AMSTERDAM - Een van de slachtoffers van de aanslagen in de Indiase stad Mumbai heeft kort voor zijn dood nog op de Britse zender BBC gesproken over de toestand in het hotel Taj Mahal. Dat meldden Britse media donderdag.

Andreas Liveras, een 73-jarige Britse zakenman, zat in het restaurant van het hotel Taj Mahal toen de terroristen binnenstormden. Hij vluchtte vervolgens naar een nabijgelegen ruimte.

"We houden ons niet schuil, we zitten hier opgesloten. De deuren zijn op slot en wij zitten binnen", zei Liveras. Hij liet de BBC weten doodsbang te zijn. Korte tijd later werd hij bij een ziekenhuis binnengebracht, doorzeefd met kogels.

Vier Australiërs

Inmiddels zijn er vier Australiërs om het leven gekomen. Ook een Japanner, een Italiaan, een Brit en twee Duitsers zijn gedood. Onder de Duitse doden is de mediaondernemer Ralph Burkei.

Burkei en zijn vriendin logeerden in het Taj Mahal Hotel in de getroffen stad en probeerden via het raam te vluchten. De televisieman viel uit het raam en overleed op weg naar het ziekenhuis.