GRONINGEN - Bij een brand in een serviceflat in Groningen zijn donderdag enkele bewoners gewond geraakt. Negen ouderen moesten met ademhalingsklachten worden behandeld.

Drie van hen zijn overgebracht naar ziekenhuizen, liet een woordvoerder van de hulpverleningsdiensten in Groningen weten. Door onbekende oorzaak had een scootmobiel vlam gevat op de galerij van de flat aan de Platinalaan.

Ongeveer vijftig ouderen moesten worden geëvacueerd. De ouderen, van wie een aantal hulpbehoevend en bedlegerig is, worden opgevangen in een naastgelegen verzorgingshuis.

Binnen een half uur was de brand onder controle. In de avonduren werd nog bekeken of de ouderen naar hun appartement kunnen terugkeren.

Niet naar huis

De bewoners van 36 appartementen van de seniorenflat kunnen voorlopig nog niet naar huis. De meldde vrijdag de directeur van woningcorporatie Patrimonium, de verhuurder van de flat.

Volgens Patrimonium kan het nog wel een week duren voordat de bewoners van de vierde verdieping, waar de brand uitbrak, weer naar huis kunnen. De mensen die op de derde en vijfde verdieping wonen, mogen vermoedelijk komend weekeinde hun woning weer in.

De brand ontstond in een scootmobiel die op de galerij van de vierde verdieping stond.

Brand zorgflat