BUSSUM - Arthur Valkieser, directeur van het gelijknamige facilitaire tv-bedrijf, is donderdag uitgeroepen tot omroepman van het jaar 2001. Dat heeft het organiserende omroepblad Broadcast Magazine donderdagmiddag in Bussum bekendgemaakt.

Valkieser verdient de titel volgens het blad omdat hij vooral in veel ondernemingslust en doorzettingsvermogen heeft getoond. Valkieser breidde uit in het buitenland en nam een ander facilitair bedijf over.

Broadcast Magazine noemt dit de kroon op het bijna twintigjarige werk van Valkieser, die voor bijna iedereen in Hilversum werkt. In zijn dankwoord merkte de omroepman van het jaar op dat er in Nederland veel matige televisie wordt gemaakt. Hij riep de omroepen dan ook op meer geld te investeren in nieuwe programma's.

Behalve Valkieser waren zes anderen voorgedragen. Dat waren Olga Madsen (regisseur dramaserie Wilhelmina), Cathy Spierenburg (coördinator Zpelin), Gerrit Jan Wolffensperger (bestuursvoorzitter NOS), Martin Banga (vertegenwoordiger commerciële radiozenders) en de VS-correspondenten Max Westerman en Charles Groenhuijsen.

Valkieser ontving de oorkonde van omroepman van het jaar uit handen van Frits Barend en Henk van Dorp, de omroepmannen van 2000.