HAMBURG - Voorafgaand aan het UEFA Cup-duel tussen HSV en Ajax is het donderdag in Hamburg tot ongeregeldheden gekomen tussen politie en Nederlandse fans. Dat bevestigde een politiewoordvoerder.

Ongeveer 450 Ajax-fans blokkeerden donderdagmiddag de Reeperbahn en leverden strijd met de toegesnelde politie. Daarbij sneuvelden onder meer enkele ruiten van een hotel. Veertig relschoppers werden opgepakt. De Reeperbahn moest enige tijd voor alle verkeer worden afgesloten.

Een groep van dertig tot veertig Ajax-supporters had woensdagavond al amok gemaakt in een Hamburgs café. Tientallen glazen en meubilair werden vernield. De politie van de Duitse stad hield dertien relschoppers aan, van wie alleen de hoofdverdachte donderdag nog vastzat. De man heeft enkele stadionverboden achter zijn naam.

Politiemacht

De politie van Hamburg heeft voor de wedstrijd achthonderd agenten op de been in de Nordbank Arena. Dat is twee keer zoveel als bij een normale wedstrijd in de Bundesliga. Van Ajax-zijde hebben drieduizend fans een toegangskaart, maar honderden supporters zonder kaartje zijn ook afgereisd naar Hamburg.