AMSTERDAM - Het is nog steeds niet bekend of er Nederlanders zijn onder de gewonden bij de aanslagen in Mumbai. Berichten over mogelijke Nederlandse gewonden kunnen nog steeds niet worden bevestigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

In een trein zou een Nederlander zijn beschoten door een terrorist, zo meldde een familielid donderdagochtend aan NU.nl. Het consulaat-generaal in India is donderdag bij alle ziekenhuizen in Mumbai langsgegaan, maar tot op heden zijn er geen gegevens over Nederlandse slachtoffers.

Chaotische situatie

"Vanwege de chaotische situatie in de ziekenhuizen in Mumbai kunnen wij niet met 100 procent zekerheid zeggen dat er zich ook echt geen Nederlanders gemeld hebben in de ziekenhuizen", zegt woordvoerder Christoph Prommersberger van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Ministerie heeft inmiddels contact gehad met Nederlandse en Belgische touroperators die in India actief zijn. Bij die bedrijven is niets bekend over vermiste Nederlandse reizigers.

Veiligheid

"Alle Nederlanders die woonachtig zijn in Mumbai zijn in veiligheid gebracht", zei Prommersberger. "Negen mensen die daar op reis waren hebben zich gemeld bij het consulaat-generaal. Een aantal Nederlanders heeft contact met ons gezocht omdat zij familieleden in het gebied niet kunnen bereiken."

Prommersberger liet weten dat in een normaal verloop het Ministerie na een halve dag wel had moeten weten of er Nederlandse gewonden zouden zijn. "Maar dat wil niet zeggen dat dit verhaal niet klopt. We zijn er nog volop mee bezig."