HAARLEM - De hoofdverdachte in de zaak van de Haarlemse snelkookpanmoord, de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, ontkent dat hij in november 2002 zijn toen 30-jarige ex-vrouw heeft vermoord.

Dat zei hij donderdag voor de rechtbank in Haarlem tijdens de tweede dag van zijn verhoor in het proces.

Y. ontkende eerder deze week ook dat hij in november 1997 op gruwelijke wijze een jongere broer van hem heeft vermoord. Deze zaak staat bekend als de snelkookpanmoord.

"Ik ben de enige die de waarheid spreekt", zo zei de verdachte donderdag tegen de rechtbank. "De verklaringen van alle getuigen tegen mij zijn leugens."

Gewurgd

Volgens een zus van het vermeende slachtoffer heeft Y. aan haar toegegeven dat hij zijn ex-vrouw heeft gewurgd in hun woning in Haarlem-Noord. De verdachte zou dat later ook hebben opgebiecht aan zijn ex-schoonvader.

Ook de medeverdachte in de zaak van de snelkookpanmoord, de 29-jarige Tamara N. uit Spaarndam, heeft Y. beschuldigd. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden.

Verzonnen

Volgens de verdachte heeft zijn ex-schoonfamilie het verhaal verzonnen om zijn ex-vrouw uit de wind te houden, omdat zij zelf schuldig zou zijn aan de snelkookpanmoord. Hij is ervan overtuigd dat zijn ex-vrouw nog in leven is en op een geheime plek verborgen wordt gehouden.

Het Openbaar Ministerie (OM) komt maandag met zijn strafeis. De uitspraak is 20 januari volgend jaar.