DEN HAAG - De eerste keer dat de politie in Den Haag een lokwoning gebruikte om woninginbraken te bestrijden, leverde gelijk succes op.

Binnen een uur werd er al ingebroken in de woning in de Schilderswijk, zo liet de politie donderdag weten.

De politie leverde de woning met camera's eind september op. Binnen een uur ging het alarm af. Uit de woning werden onder meer mobiele telefoons en kleingeld gestolen. Camerabeelden lieten zien dat er zes inbrekers betrokken waren bij de inbraak.

De politie heeft vijf Hagenaars van 16 en 17 jaar aangehouden. Vier van hen kwam de politie begin november op het spoor. De vijfde verdachte zat al vast voor een andere woninginbraak. De politie is nog op zoek naar de zesde verdachte.

Lokvrachtwagen

In Eindhoven heeft de poltie in de nacht van woensdag op donderdag zes mannen aangehouden nadat ze op een parkeerterrein langs de A58 bij Tilburg een lokvrachtwagen hadden opengesneden. Dat meldde de politie donderdag.

Na het opensnijden van de doeken probeerden ze te vluchten. De politie kon de zes aanhouden. Het bestelbusje dat ze bij zich hadden, stond op naam van een bekende ladingdief die al drie keer daarvoor was aangehouden. Met de lokvrachtauto zijn in een jaar veertig verdachten aangehouden.