RIJSWIJK - Een nog onbekend persoon heeft donderdagmiddag rond 16.30 uur in Rijswijk een buschauffeur en twee passanten neergestoken. Twee van de drie slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt.

Politieagenten en toevallig passerende brandweerlieden konden de dader in de kraag vatten. De steekpartij gebeurde op de kruising van de Generaal Spoorlaan en de Burgemeester Elsenlaan.

De dader heeft tijdens de rit de buschauffeur om onbekende reden neergestoken. Vervolgens is hij de bus uitgegaan en heeft iets verderop, op het Hendrik Ravesteijnplein, nog twee mensen neergestoken.

Bij de aanhouding van de man is pepperspray gebruikt omdat hij zich hevig verzette, aldus een politiewoordvoerder.

Zorgwekkend

De chauffeur en een van de andere slachtoffers verkeren in zorgwekkende toestand. Het derde slachtoffer is volgens de politie stabiel. De precieze aard van de verwondingen is onbekend.

De kruising waarop de bus stond, bleef tot ongeveer 18.00 uur afgezet, omdat de politie sporenonderzoek moest doen. Ook het tramverkeer was gestremd. De buspassagiers zijn opgevangen door personeel van vervoersbedrijf HTM.

Volgens een woordvoerder probeerde HTM mensen die bij de diverse haltes van tram 17 stonden te wachten, te verwijzen naar alternatief vervoer. HTM zette verder bussen in om passagiers te vervoeren.